Hellisøy fyr

Hellisøy fyr er en fredet fyrstasjon fra 1855. Fyrstasjonen ligger på en egen øy, et steinkast over Fyrsundet fra øya Fedje. Et besøk her, tar deg tilbake til den tiden fyrvoktere og fyrassistenter bodde på fyret. Lenge bodde og familiene deres ute på Hellisøy. Fyret blinker fremdeles, men det har ikke vært folk stasjonert her siden 1992. 

Nordsjøløypene

Flott natur- og kultursti som tar deg flere steder på Fedje, som blant annet Hellesøy fyr.

OPPLEVELSER

Yoga

Yoga på Fedje vil gi stryke, fleksibilitet, balanse og avspenning. Ekte velvære for kropp og sinn. Åse Leivdal Kjølleberg tilbyr gruppetimer og privattimer etter avtale, i tillegg til faste timer med lokalbefolkningen i hennes stue Yoga Dar Sø. Yogastilen hun underviser er inspirert av Jivamukti, Ashtanga, Vinyasa Flow og Yin Yoga. Det blir gitt forslag til variasjoner av øvelser, så øktene passer for alle nivå.

Havfiskeopplevelser

Det er flere på Fedje som driver og leier seg ut som kaptein med båt og som kan bringe dere der storfisken er om vær og vind tillater det. Les gjerne mer om dette.

Vidnappen

Fedje vart involvert i 2.verdenskrig kort tid etter utbrotet. Okkupasjonsmakta fikk etablert eit festningsanlegg i Vidnappen.

Her vart det mellom anna sett opp eit radartårn på 40 meter. I Vidnappen er det mogeleg å spasere omkring og sjå på ein god del restar etter dette festningsanlegget.